Lubię przyprawę gyros za jej ciekawy i niepowtarzalny smak. Wykorzystuję ją w kuchni dosyć często, przeważnie do dań z mięsem drobiowym. Tym razem jednak dodałam ją
Danka PichciDomowy majonez w kilka chwil Obecnie w praktycznie każdym sklepie można kupić majonez. Dawniej nasze babcie robiły go ręcznie. Kiedyś jednak nie zajmowało to kilku minut
Słodkie okruszkiKandyzowana skórka pomarańczowa smażona w cukrze Skórka pomarańczowa do klasyczny dodatek do wielu tradycyjnych wypieków - serników, pączków, mazurków, babek drożdżowych lub keksów. Dzisiaj kandyzowana skórka pomarańczowa
Gotujemy i jemyKandyzowana skórka pomarańczowa smażona w cukrze Skórka pomarańczowa do klasyczny dodatek do wielu tradycyjnych wypieków - serników, pączków, mazurków, babek drożdżowych lub keksów. Dzisiaj kandyzowana skórka pomarańczowa
KorniszonkiDzisiejszy dzień jest chyba jednym z najbardziej wyczekiwanych dni w ciągu roku przez najmłodszych. No bo kto nie lubi otrzymywać prezentów? ;) ;) Ja nie tylko lubię dostawać
My simple kitchen5 / 5 ( 3 votes ) Prawdziwe koreańskie Kim-chi , zdrowie na talerzu , probiotyk Koreańskie Kim-chi , od dłuższego już czasu, absorbowało moją uwagę . Jego walory lecznicze i
Ogrodnik w podróżyGrzyby leśne konserwowane w zalewie octowej z dodatkiem przypraw. Można użyć małych świeżych borowików, podgrzybków, kurek, maślaków, rydzy czy opieńków. Można użyć jednego rodzaju grzybów lub
Krokusowy DomDżem z dyni, z dodatkiem pomarańczy i aromatycznych przypraw, to doskonały pomysł na prezent nie tylko świąteczny. Taki dżem jest bardzo lekki i świetnie pasuje nie
Codzienna kuchnia niecodziennaWłaściwości zdrowotne zakwasu z buraków znane są od wieków. Niestety, w obecnych czasach, gdy gotowy barszcz z torebki jest tak powszechny, a półki sklepowe przed świętami
PysiaGotuje.plGotowe teksty do ciasteczek z wróżbą dla dzieci – znajdziecie poniżej. Zapraszam! Ciasteczka z wróżbą przygotowywałam ostatnio do szkoły moich dzieci na zabawę andrzejkową. Na ta
Dorota SmakujeCześć! Zakwas z czerwonych buraków każdemu kojarzy się zazwyczaj ze świętami Bożego Narodzenia. Jednak ja go robię również w ciągu roku. Bardzo lubię barszcz z jego
Pieprzyć z FantazjąNalewka z limonek przygotowana na wódce i słodzona miodem. Nalewka ma mocno cytrusowy smak, z nutą goryczki, która przełamana jest słodyczą pochodzącą z miodu. Jest to
Kuchnia MagdaLenyNalewka z limonek przygotowana na wódce i słodzona miodem. Nalewka ma mocno cytrusowy smak, z nutą goryczki, która przełamana jest słodyczą pochodzącą z miodu. Jest to
Kuchnia MagdaLeny