Kiszone patisony

Kiszone patisony

Kiszone patisony

Na targu kupiłam patisony, które mieściły się w dłoni. Postanowiłam je zakisić. Wyszły obłędne w smaku. Jeśli macie dostęp lub sami je hodujecie koniecznie wypróbujcie ten przepis patisony zalewa: na 1 litr przegotowanej zimnej wody łyżka stołowa soli kamiennej niejodowanej!!! po 3-4 ziela angielskie do każdego słoika po 1 liściu laurowym  po 2 ząbki czosnku na 1/2 łyżeczki kolendry w ziarenkach koper włoski baldachim lub nasiona Przygotować słoiki ( wymyć, wyparzyć). Na dno włożyć po 2 ząbki czosnku, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.