Czekośliwka – powidła śliwkowe z czekoladą.

Czekośliwka – powidła śliwkowe z czekoladą.

Czekośliwka – powidła śliwkowe z czekoladą.

Czekośliwka to powidła z dodatkiem kakao i gorzkiej czekolady. Czekośliwkę przygotujecie bez dodatku cukru, jednak śliwki jakich użyjecie do jej przygotowania muszą być mocno dojrzałe. Powidła śliwkowe z czekoladą sprawdzą się idealnie jako dodatek do naleśników, gofrów czy lodów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Czekośliwka – powidła śliwkowe Porcje 4 słoiczki po 200 ml Składniki 1,5 kg mocno dojrzałych śliwek waga po wypestkowaniu 1 tabliczka gorzkiej czekolady (min, 60 %) 10... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co lubię - gotuję i polecam

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.