Powidła śliwkowe z odzysku z cynamonem

Powidła śliwkowe z odzysku z cynamonem

Powidła śliwkowe z odzysku z cynamonem

Kilka dni temu na blogu ukazał się przepis jak za pomocą sokownika zrobić sok ze śliwek. Dziś zaprezentuję Wam kolejną z moich propozycji co można jeszcze z robić z produktu ubocznego, czyli pozostałych śliw. Jeżeli szukacie przepisu na tradycyjne powidła śliwkowe to znajdziecie go tutaj . Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 2 słoiki 250 ml i 3 słoiki 330 ml Składniki: 1,7 kg śliw pozostałych z produkcji soku 1 szklanka (230 g) cukru 2 laski cynamonu Przygotowanie powideł śliwkowych z cynamonem: Śliwki uzysk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.