KISZONY AGREST + FILMIK

KISZONY AGREST   +   FILMIK

KISZONY AGREST + FILMIK

Bardzo smaczna kiszona przekąska, tym razem nie ogórki tylko agrest. Wyszedł bardzo smaczny.  SKŁADNIKI :  1-2 kg agrestu (u mnie czerwony ) kwiatostany kopru, liście chrzanu lub plastry korzenia chrzanu 1 marchew 3-4 ząbki czosnku  na 1 litr gorącej, przegotowanej wody, 1 łyżka soli  PRZYGOTOWANIE :  Agrest myjemy a do litrowych słoików nakładamy po kwiatostanie kopru, kawałku liścia chrzanu,  plasterkach marchewki i czosnku. Nakładamy agrest i zalewamy gorącą wodą ze sola. Na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.