Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Sezon na ogórki już się zaczyna ,więc zapraszam 😊 Kiszone najlepsze ❣ Ten przepis jest wypróbowany i naprawdę dobry.Na 1 litr wody daję 2 płaskie łyżki soli. A oto mój sekret -ogórki zalewam gorącą wodą  ! Składniki:  2 kg ogórków gruntowych świeżych czosnek korzeń lub liście chrzanu koper 2 litry wody 4 łyżki soli Umyte ogórki układamy ciasno w wyparzonych słoikach.Pomiędzy wkładamy ząbki czosnku,chrzan i koper. Ogórki zalewamy zagotowaną wodą z solą i zakręcamy.Gdy ostygną wynosimy do spiżarni. Smacznego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy mojej mamy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.