Pieczarki w cieście marynowane

Pieczarki w cieście marynowane

Pieczarki w cieście marynowane

Pieczarki smażone w panierce z jajka i maki krupczatki zanurzone w słodko-kwaśnej marynacie. Nadają się zarówno do drugiego dania zamiast surówki jak i jako przystawka na domowe imprezy. Z podanych składników wychodzi ok 20 półlitrowych słoików: 6 kg małych pieczarek 10 jaj 1 kg mąki krupczatki 4 l wody 2 szklanki octu 400 g dobrego koncentratu pomidorowego 14 łyżek cukru 2 łyżki soli 8 cebul 15 ziaren pieprzu, kilka listków laurowych olej do smażenia dodatkowo sól, pieprz  Pieczarki czyścimy. Jajka roztr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krylowa Kuchnia

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.