Okra kiszona

Okra kiszona

Okra kiszona

Okra kiszona to mój kolejny przepis, na urozmaicenie swoich kiszonek. Taka okra będzie pyszna jako dodatek do obiadu, albo po prostu tak do schrupania dla witamin. Składniki: 1 kg okry czosnek koper korzeń chrzanu papryczka chili  liść laurowy ziarna pieprzu 1,5 łyżki soli na 1 L wody  Wykonanie: Z wody i soli gotuję zalewę, odkładam by wystygła. Okre myję i nakłuwam widelcem z każdej strony.    Do każdego słoika wkładamy liść laurowy, 3-4 ziarenka pieprzu, koper, 4 ząbki czosnku, kawałek chr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.