Okra kiszona to mój kolejny przepis, na urozmaicenie swoich kiszonek. Taka okra będzie pyszna jako dodatek do obiadu, albo po prostu tak do schrupania dla witamin. Składniki: 1 kg okry czosnek koper korzeń chrzanu papryczka chili liść laurowy ziarna pieprzu 1,5 łyżki soli na 1 L wody Wykonanie: Z wody i soli gotuję zalewę, odkładam by wystygła. Okre myję i nakłuwam widelcem z każdej strony. Do każdego słoika wkładamy liść laurowy, 3-4 ziarenka pieprzu, koper, 4 ząbki czosnku, kawałek chr... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.