Ostatnio kilka razy już słyszałam same pozytywne opinie o ogórkach w zalewie musztardowej, dlatego i ja postanowiłam zrobić w tym roku. Przepis sprawdzony dlatego dzielę się nim z Wami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ogórki w zalewie musztardowej Składniki około 2 kg małych ogórków Zalewa: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 2 łyżki soli 5 łyżek musztardy stołowej Dodatkowo: ziele angielskie liść laurowy Instrukcje Ogórki dokładnie myjemy i układamy ciasno w słoikach. Doda... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.