Sok z czarnych porzeczek

Sok z czarnych porzeczek

Sok z czarnych porzeczek

Zapas witaminy C na zimę zrobiony, czarna porzeczka jest uważana za kopalnię składników odżywczych i witamin. Zawiera ogromne ilości witaminy C, B1, B2, B6, B9, D, E, K, P, pektyny, kwasy organiczne, garbniki, olejki eteryczne, sole fosforu, żelaza i potasu. Po prostu samo zdrowie. Pierwsza tura 16 kg, za kilka dni powtórka z rozrywki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sok z czarnych porzeczek Składniki 7 kg czarnych porzeczek 3 kg cukru (lub do smaku – wszystko zależy od gatunku porz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co lubię - gotuję i polecam

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.