Robicie przeciery z pomidorów? Ja robię co roku i chyba to wyniosłam z domu, ponieważ moja mama co sezon na pomidory przerabiała mnóstwo kilogramów, miała prostą technikę przecierania miąższu: przez sitko. Kiedy miałam już swoją kuchnię początkowo robiłam tak samo, dopóki nie kupiłam maszynki do przecierania pomidorów. Moja pierwsza maszynka była z plastiku i nie … Czytaj dalej Domowy przecier pomidorowy Artykuł Domowy przecier pomidorowy pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją . ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.