W sezonie na świeże owoce staram się zrobić choć kilka słoiczków dżemu lub konfitur. Składniki : 1 kg śliwek węgierek opakowanie dżemixu uniwersalnego 3:1 (Delekty
Proste PotrawySkładniki: 2 kg pomidorów (polne) 5 szt. cukrowych cebul po łyżeczce oleju na każdy słoik Zalewa: 7 listków laurowych 2 łyżeczki ziaren ziela angielskiego 1,5
Qchnia po prostuOstatnio w internecie, modne są ogórki w zalewie gyros. Postanowiłam wypróbować. Nie powiem, żeby mnie zachwyciły, ale... nie są złe. Zrobiłam jedna porcję z 2,5
Agusiowe smakołykiSkładniki: porzeczki czerwone 5 kg, woda 3 litry, cukier 1 kg, dżemfix 2 opakowania Opłukane porzeczki z szypułek wsypać do szybkowara, wlać wodę, zagotować, po zagotowaniu
W Mojej Kuchni LubięJeżynówka - nalewka z jeżyn według tradycyjnego przepisu Jeżynówka to jedna najlepszych letnich nalewek. Jest mnóstwo przepisów na nalewkę z jeżyn jednak warto wypróbować tę tradycyjną recepturę
KorniszonkiKocham wędrówki po lesie, a jak jest sezon grzybowy to trudno mi zrezygnować z codziennego patrolowania lasu. Obfitość grzybów w tym roku jest ogromna i zapasy
Apetyczna babeczkaPrzepisy na paprykę na blogu mam różne ale tradycyjnej papryki jeszcze nie było,choć robię ją co roku.Tym razem postanowiłam również dodać właśnie taką-polecam
Swojskie jedzonkoCzas Przygotowania : 15 min Gotowe w : 0,5 h Liczba porcji : 10 kawałków Paprykę można jeść surową, duszną jak i pieczoną, ale dziś chcę zaproponować
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisySkładniki: papryka 5 kg, cebula 6 sztuk, liście laurowe 8 sztuk, ziele angielskie 12 sztuk, pieprz ziarnisty 1 łyżka, gorczyca 1 opakowanie, cukier 1 szklanka, sól
W Mojej Kuchni LubięPasta z pieczonych warzyw do słoików na zimę Pasta z pieczonych warzyw to świetny dodatek do kanapek , twarożku . Jest to także niezastąpiona marynata do kurczaka lub
Ogrodnik w podróżyZimowa sałatka z ogórków w zalewie octowej z czosnkiem, cebulą i pietruszką Zimowe sałatki w słoikach to idealny dodatek do obiadów w miesiącach, gdy świeże
KorniszonkiOgórki kiszone są niezastąpione na zimę, smaczne, twardawe idealne. Polecam mój przepis. SKŁADNIKI : 3 -5 kg ogórków mocno zielonych, najlepiej mniejszych koper z kwiatostanem kawałek korzenia
Kulinarne Fantazje MarioliCzas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 4 h Producenci często ukrywają przed nami substancje konserwujące w swoich produktach, dlatego postanowiłam zainteresować się przepisami na domowy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyFrużelina z borówek to idealny sposób na pyszne owoce, jako zdrowy dodatek do lodów, deserów i ciast. To owoce w żelu, które swoim wyglądem przypominają
Kulinarne przygody GatityOgórki to jedno z podstawowych warzyw w naszym ogródku. Nie zawsze przejemy na surowo. Najczęściej kisimy na zimę lub wekujemy jako konserwowe. Dziś polecam wam
Latosiowydom