Gruszki w zalewie słodko-kwaśnej

Gruszki w zalewie słodko-kwaśnej

Gruszki w zalewie słodko-kwaśnej

Wielkimi krokami zbliża sie do nas jesień a ta nieodmiennie kojarzy się z gruszeczkami. Można już dostać pyszne klapsy lub konfrencje :) Tym razem chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pyszne gruszki w zalewie słodko- kwaśnej. Idealne do mięs lub jako osobną przekąskę. Najlepiej nadają się do tego gruszeczki małe ale jeśli macie większe też się nadadzą ;) Gruszki w zalewie słodko- kwaśnej - ok 2 kg  gruszek - 2 duże szklanki wody (250ml ) - pól szklanki octu - szklanka cukru - goździki - ew. sok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pełna Emocji

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Bilcia

Kuchnia jest miejscem gdzie rodzą się, wybuchają, wygaszają i umierają emocje. W mojej kuchni doświadczysz terapeutycznego działania gotowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przekąski, mięso, przetwory

Inne przepisy z Kuchnia Pełna Emocji

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.