Syrop z młodych pędów sosny

Syrop z młodych pędów sosny

Syrop z młodych pędów sosny

Najlepszy syrop na kaszel jaki znam. Zawsze go stosuje i nigdy mnie nie zawiódł. Działa wykrztuśnie i przeciwbakteryjnie. Syrop smakuje podobnie do miodu, więc moja pociecha chętnie go wypija. Młode pędy sosny należy zbierać na przełomie kwietnia, maja, gdy mają one do 10-12 cm.  długości.  Polecam z całego serca. Składniki: młode pędy sosny 1 kg, cukier 800 g, Sposób przygotowania: Pędy sosny układamy warstwami w słoju, przesypując każdą z nich cukrem i ugniatając pięścią. Słój przykrywamy gazą i obwi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.