Kiszona młoda kapusta, to prawdziwy rarytas. Smakuje zupełnie inaczej, niż ta klasyczna. Jest bardziej delikatna i aromatyczna. Jej młode listki są duże smaczniejsze, niż te dojrzałe. A maj to właśnie najlepszy miesiąc na młodą kapustę. Serdecznie Was zachęcam do jej przygotowania, może jest trochę pracochłonna, ale za to pyszna no i bardzo zdrowa. Czas kiszenia jest zależny od temperatury otoczenia, warto więc po 3-4 dniach sprawdzić czy jej kwaśność jest już odpowiednia. Kulinarne inspiracje Na ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...