Jak wiecie lubię eksperymenty. Gdzieś przeczytałam kiedyś, że do truskawek , jako niezwykłe połączenie pasuje kawa-- postanowiłam spróbować i do tego dodałam mój ulubiony cynamon. Powiem , że wyszło zaskakująco smaczne i żałuję, że zrobiłam tylko kilka słoiczków . Polecam każdemu :) Dżem truskawkowy z kawą i cynamonem - 2 kg truskawek - 3 łyżki kawy rozpuszczalnej - 3 łyżki cynamonu - cukier do smaku - ew, żelfixy Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy w kawałeczki. Zasypujemy cukrem i zaczynamy gotowanie. Go... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Kuchnia jest miejscem gdzie rodzą się, wybuchają, wygaszają i umierają emocje. W mojej kuchni doświadczysz terapeutycznego działania gotowania