Zastanawiałam się jak zachować smak tych owoców zamykając ich w słoiku i nie dodając octu. Cenię sobie bowiem ich naturalny smak. Postanowiłam więc ugotowane owoce zalać
Kulinarne przemysleniaPyszne ogóreczki,na które dostałam przepis razem ze słoiczkiem od koleżanki Kasi Baran .Pyszne... Musiałam zrobić bo takich jeszcze na blogu nie mam.Jak nie macie pomysłu
Swojskie jedzonkoLato i zbiór cudownie pachnących pomidorów....uwielbiam takie momenty. Obowiązkowo jak zerwę pomidora musze go powąchać..... no tak już mam. I aby zatrzymać te chwile pomidory
Pysznie & PięknieTak przygotowany sos w sezonie letnim jest smaczny i aromatyczny. Na pewno lepiej smakuje i pachnie niż te zakupione w sklepie 🙂 Chyba nikt nie ma wątpliwości
Kulinarne przemysleniaKlasyczne ogórki małosolne Ogórki małosolne to zawsze pierwszy wyrób sezonu .. Każdy je zna i każdy potrafi zrobić , tak myślę . Oczywiście ile domów tyle patentów , ten jest
Ogrodnik w podróżyKlasyczne powidła śliwkowe. Zawsze, muszę je mieć, w swoich domowych zapasach. Świetne do nadziewania pączków, do przełożenia piernika, a także do naleśników, gofrów i pieczywa. Dużo
Agusiowe smakołykiDziś chciała bym podzielić się z Wami przepisem na pyszne ogóreczki. W ubiegłym roku znalazłam ten przepis w blogosferze i troszkę go zmodyfikowałam. Zrobiłam na próbę
Kasia i jej kobiecy światAronia jest jednym z najzdrowszych owoców bogatym w antocyjany o właściwościach przeciwutleniających, przeciwstarzeniowych, korzystnie wpływa na układ odpornościowy, wzmacnia naczynia krwionośne. Niektórzy znają ją od
AZgotuj!A to lubiana sałatka szwedzka, tym razem w wersji mojej mamy. Jest równie pyszna jak i tradycyjna, a do tego kolorowa. W oryginalnym przepisie jest dodatek
Kuchnia domowa AniSmak lata zamknięty w słoiczkach. Sałatka ogórkowa w tej wersji jest przepyszna, zimą doskonale podkreśli smak każdego mięsnego sosu do obiadu czy jako dodatek do hot
Wanilia i KardamonDzień dobry :-) Dzisiaj przepis na ogórki w wersji na ostro. W tym roku robiliśmy tylko zwykłe kiszone i te właśnie. Kiszone uwielbiają dzieci, no i my
kruche babeczkiNajprostsze na świecie masło czosnkowo-ziołowe! Hit na grilla, do grzanek, pieczonych ryb czy mięsa. Zrobione z prawdziwego masła, świeżego czosnku oraz świeżych ziół. Smakuje fantastycznie
Analiza SmakuBłyskawiczna, bo jej przygotowanie trwa nie dłużej niż 45 minut. Ma też tę zaletę, że można regulować jej miękkość. Krócej gotować jeśli ktoś lubi jędrną a
Co w garnkach piszczyDojrzewająca w słońcu czerwona papryka połączona z wyrazistą, ostrą papryczką chilli, czosnkiem i aromatyczną bazylią tworzy idealny dodatek do każdego dania mięsnego, kanapek oraz świetną bazę
Szalona Kuchnia EwelinyOwoce często są suszone, ale o wiele smaczniejszą metodą zachowania ich po sezonie jest zamknięcie ich w miodzie. Miód był używany jako środek konserwujący od
w mojej kuchni