Bardzo prosta mizeria z ogórków 🙂 W zimie otwierając taki słoik możemy, po odsączeniu zalewy, dodać do takiej mizerii odrobinę majonezu i mamy smakowity dodatek do obiadu
Kulinarne przemysleniaOgórki z kurkumą to idealna alternatywa tradycyjnych ogórków konserwowych czy ogórków z chilli. Chyba na obecną chwile moje ulubione ogórki, które bardzo chętnie zjadam w zimie
Blog kulinarny S9.PLKolejna propozycja na ogórki do słoika tym razem w przyprawie gyros,
Swojskie jedzonkoKonfitura z żółtych śliwek, smak lata zamknięty w słoiczkach, którym można cieszyć się o każdej porze roku. Ten żółty dżem z lekko gorzkim posmakiem, przygotowywany
La grande e la piccola cuocaKto się pisze na śniadanie w ogrodzie? 🌳🌱🌿 Chrupiący chleb, świeżo zaparzona kawa i domowy dżem porzeczkowy na który niżej podrzucę Wam przepis. Lepiej nie widzę! Składniki
CzarnawisienkaZrobione już któryś raz z kolei, ale jakoś nigdy nie wylądowały na blogu. Proszę więc bardzo, oto i są. Jeżeli chodzi o rodzaj gorczycy, możecie użyć
KardamonovyPyszne lekko słodko-pikantne ogórki meksykańskie, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek albo mięsa czy grilla. Jak tu ich nie lubić? Jeśli lubicie ostrzejsze smaki
CookYourselfNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenPikle w zalewie musztardowo – miodowej to doskonały dodatek do każdego obiadu. Jeżeli znudziły Ci się już ogórki konserwowe lub z chilli to myślę że warto
Blog kulinarny S9.PLLubicie plasterki ogórka w plastrach prosto na kanapki???. Świetny patent i zawsze te słoiki kończą się jako pierwsze. Zróbcie, koniecznie, a za rok z pewnością powtórzycie
Apetyczna babeczkaJak przygotować domową wędlinę z piersi z kurczaka w szynkowarze? Domowe wędliny mają wiele zalet i jeśli tylko macie okazję je przygotować, to zachęcam do spróbowania
Słodkie okruszkiSałatkę z ogórków z musztardą robię pierwszy raz. Jakoś nie mogłam znaleźć odpowiedniego dla mnie smaku musztardy. Szukałam i szukałam, aż znalazłam! Bardzo
Kulinarne przemysleniaSKŁADNIKI: -1,5 kg owoców czarnej porzeczki -1 kg cukru -żelfikx bez cukru na jeden kg.owoców szt.2 -woda 200 ml WYKONANIE: Owoce przebieramy i myjemy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Sezon morelowy w pełni, a więc warto uzupełnić zimowe zapasy w dżemy z moreli. Poniżej przedstawiam przepis, który wykorzystywany jest w mojej rodzinie od lat. Dżem
Blog kulinarny S9.PLSkładniki: łopatka bez kości 1 kg, podgardle 40 dag, boczek świeży bez kości 50 dag, przyprawa do wieprzowiny 3 łyżki, sól peklowa 1 łyżeczka, czosnek granulowany
W Mojej Kuchni Lubię