Dzień dobry :-) Kochani dzisiaj przepis na pyszny dżem z wiśni i moreli. Przepis pochodzi z książki "Domowa spiżarnia zdrowia" Zbigniewa T. Nowaka. Dżem pyszny, ma dużo
kruche babeczkiLubicie smak i zapach lubczyku ?Jak chcecie zachować go na zimę spróbujcie zrobić go do słoików
Swojskie jedzonkoLubicie kiszone pomidory? Ja ich smak odkryłam zupełnie niedawno i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie aby słoiczków z tym przysmakiem zabrakło w mojej spiżarni. Kiszone
Kasia i jej kobiecy światNad przygotowaniem konfitury z czerwonych mirabelek nie zastanawiałam się zbyt długo. Nie znałam jej smaku, a byłam go ciekawa. Jest niepowtarzalny, nie porównywalny ze znaną
Proste PotrawyUwielbiam domowe dżemy! W sezonie letnim nie odchodzę od słoików, tylko staram się jak najwięcej owoców przetworzyć na pyszne dżemy , którymi będę się rozkoszować zimową porą
kulinarne odsłony patiCo zrobić z fasolką szparagową, która zostaje w niewielkiej ilości z obiadu? Otóż załadujmy ją do słoika! Żeby nie czuła się samotna zaprośmy jej do towarzystwa
Kulinarne przemysleniaBardzo prosta mizeria z ogórków 🙂 W zimie otwierając taki słoik możemy, po odsączeniu zalewy, dodać do takiej mizerii odrobinę majonezu i mamy smakowity dodatek do obiadu
Kulinarne przemysleniaOgórki z kurkumą to idealna alternatywa tradycyjnych ogórków konserwowych czy ogórków z chilli. Chyba na obecną chwile moje ulubione ogórki, które bardzo chętnie zjadam w zimie
Blog kulinarny S9.PLKolejna propozycja na ogórki do słoika tym razem w przyprawie gyros,
Swojskie jedzonkoKonfitura z żółtych śliwek, smak lata zamknięty w słoiczkach, którym można cieszyć się o każdej porze roku. Ten żółty dżem z lekko gorzkim posmakiem, przygotowywany
La grande e la piccola cuocaKto się pisze na śniadanie w ogrodzie? 🌳🌱🌿 Chrupiący chleb, świeżo zaparzona kawa i domowy dżem porzeczkowy na który niżej podrzucę Wam przepis. Lepiej nie widzę! Składniki
CzarnawisienkaZrobione już któryś raz z kolei, ale jakoś nigdy nie wylądowały na blogu. Proszę więc bardzo, oto i są. Jeżeli chodzi o rodzaj gorczycy, możecie użyć
KardamonovyPyszne lekko słodko-pikantne ogórki meksykańskie, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek albo mięsa czy grilla. Jak tu ich nie lubić? Jeśli lubicie ostrzejsze smaki
CookYourselfNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenPikle w zalewie musztardowo – miodowej to doskonały dodatek do każdego obiadu. Jeżeli znudziły Ci się już ogórki konserwowe lub z chilli to myślę że warto
Blog kulinarny S9.PL