Nie lubię moreli. Parę dni temu kupiłam jedną sztukę, dla córy, niech próbuje nowych smaków. Zanim dałam jej pierwszy kawałek, spróbowałam ja. Kawałeczek. 5 minut później
KardamonovyCzy wiecie, że naturalny miód nie posiada daty ważności, ważny jest bezterminowo? Czy istnieje zatem problem Jak przechowywać miód? Otóż tak, ponieważ złe przechowywanie tego produktu
Dorota SmakujeKoszt jednego słoiczka mojego dżemu wyniósł o wiele więcej niż tego sklepowego, ale uwierzcie mi na słowo, watro było go zrobić. Wyszedł super pyszny, mega owocowy
Proste PotrawySezon na piękne, zielone, chrupiące i jędrne małe gruntowe ogóreczki czas start! To jest właśnie ten moment, aby się nimi rozkoszować. W sobotę jadę na targ
Kulinarne przygody GatityPikniki za miastem, rowerowe wycieczki, wypady w nieznane to jedne z uroków lata, które kocham najbardziej! Na drogę obowiązkowo zabieram jakiś prowiant: gofry, sandwiche, wytrawne bułeczki
Ostra na SłodkoJuż w zeszłym roku mama polecała mi ten przepis na fasolkę z marchewką ale jakoś było mi z nim nie po drodze. W tym roku mama
W garach u GosiBardzo smaczny dżem zrobiłam. Zapisuję przepis, bo będę chciała go powtórzyć. Powstał z przypadku. Nie spodziewałam się, że będzie taki pyszny. Miał to być dżem brzoskwiniowy
Agusiowe smakołykiPrzepis na ogórki curry, bardzo prosty pomysł na przepyszne, chrupiące i orientalne w smaku. SKŁADNIKI : 2-3 kg ogórków 2 duże cebule 2
Kulinarne Fantazje MarioliSkarby natury szanujmy. Nie tylko smaczne, ale ile pomagały finansowo wielu wartościowym osobom. Nie wszyscy pamiętają. Składniki: 1 kg jagód 250 g cukru 3
R'n'G KitchenDzień dobry :-) Kochani dzisiaj przepis na pyszny dżem z wiśni i moreli. Przepis pochodzi z książki "Domowa spiżarnia zdrowia" Zbigniewa T. Nowaka. Dżem pyszny, ma dużo
kruche babeczkiLubicie smak i zapach lubczyku ?Jak chcecie zachować go na zimę spróbujcie zrobić go do słoików
Swojskie jedzonkoLubicie kiszone pomidory? Ja ich smak odkryłam zupełnie niedawno i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie aby słoiczków z tym przysmakiem zabrakło w mojej spiżarni. Kiszone
Kasia i jej kobiecy światNad przygotowaniem konfitury z czerwonych mirabelek nie zastanawiałam się zbyt długo. Nie znałam jej smaku, a byłam go ciekawa. Jest niepowtarzalny, nie porównywalny ze znaną
Proste PotrawyUwielbiam domowe dżemy! W sezonie letnim nie odchodzę od słoików, tylko staram się jak najwięcej owoców przetworzyć na pyszne dżemy , którymi będę się rozkoszować zimową porą
kulinarne odsłony patiCo zrobić z fasolką szparagową, która zostaje w niewielkiej ilości z obiadu? Otóż załadujmy ją do słoika! Żeby nie czuła się samotna zaprośmy jej do towarzystwa
Kulinarne przemyslenia