W maju jest jego istny wysyp! Żółte kobierce aż proszą się o zerwanie. Jak zrobić by nie był gorzki, tylko słodziutki? Zaznaczam, iż ja nie robię do konsystencji gęstego miodu, gdyż wymaga to sporo cukru. Wolę dać go mniej. Oto przepis. Syrop z mniszka stosuje się leczniczo, zwłaszcza przy infekcjach wywołanych przez wirusy i bakterie. Doskonały dla dzieci i dorosłych. Co nam trzeba? Ja zbieram na oko… około 300 kwiatów. Zbieramy tylko główki!- należy zbierać je w słoneczny dzień, wyszukujmy łąki z d... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat