Podczas ostatniego szybkiego wypadu na bazarek kupiłam kwaszeniaki, czyli małe ogórki gruntowe, które można ukisić. Na rozpoczęcie sezonu zrobiliśmy z nich ogórki małosolne z woreczka . To szybki i sprawdzony przepis na ogórki małosolne, do których nie potrzeba zalewy, a wszystkie składniki miesza się na sucho w strunowym woreczku. Takimi ogórkami na sucho można się już cieszyć następnego dnia. Udostępnij Ogórki małosolne z woreczka – składniki 1 kg ogórków gruntowych do kwaszenia 1 / 2 pęczka koperku 1 kaw... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...