Dżem Z Czerwonej Porzeczki Bez Zagęstników

Dżem Z Czerwonej Porzeczki Bez Zagęstników

Dżem Z Czerwonej Porzeczki Bez Zagęstników

Taki dżemik jest idealny do ciast gdy chcemy przełamać ich słodycz, ale nie tylko, nadaje się też do nadziewania pączków czy po prostu na świeżą chałeczkę. Czerwona porzeczka zawiera w sobie pektyny więc zbędne jest dodawanie jakichkolwiek zgęszczaczy, jedyne czego nam potrzeba to cierpliwość bo troszkę musi się ona pogotować ;) Składniki na 4-5 słoiczków 200 ml: 1 kg czerwonych porzeczek 500 g cukru 1. Porzeczki myjemy, zdejmujemy z gałązek i przebieramy, następnie przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.