Frużelina wiśniowa do słoików

Frużelina wiśniowa do słoików

Frużelina wiśniowa do słoików

Frużelina wiśniowa to świetny dodatek do deserów, ciast, naleśników czy do przełożenia tortów. Jeżeli mamy nadmiar wiśni można taką pyszną frużelinę zamknąć w słoiku i zimę.  2 kg wiśni ( waga po wydrylowaniu) 350 gramów cukru 100 gramów mąki ziemniaczanej (ok 5 łyżek) 250  ml zimnej wody ( 1 szklanka) sok z połowy dużej cytryny Wiśnie myjemy następnie drylujemy aby pozbyć się pestek. Owoce przełożyć do garnka zasypać cukrem dokładnie wymieszać i odstawić na 1-2 godziny. Następnie całość doprowad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.