Korniszony

Korniszony

Korniszony

Sezon w pełni. Łapcie ogórki i przepis. Zimową porą jak znalazł. Składniki:     ogórki małe gruntowe   Zalewa ( proporcje ) : 1 butelka octu   5 butelek wody   3 łyżki soli   10 łyżek cukru   Ponadto : ziele angielskie   czarny pieprz   liść laurowy   czosnek   gorczyca   marchewka   liście selera   koper   chrzan korzeń i liść   cebulka  Przygotowanie: Wodę i ocet wlałem do garnka. Dodałem cukier i sól. Całość zagotowałem. Og... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.