DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI NA ZIMĘ

DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI NA ZIMĘ

DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI NA ZIMĘ

DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI Dla osób lubiących czarną porzeczkę w dzisiejszym poście polecam smaczny i nie ciężki do zrobienia dżem na zimę. Dżem ten będzie idealnie pasował na kanapki, omlety, jak również po łyżeczce można dodawać go do herbaty - tak właśnie dodaje się go w rodzinie mojego męża. Składniki: • 4 litry przebranej i odszypułkowanej czarnej porzeczki • 3 litry cukru * zasada 1:1 czyli ile kilogramów porzeczki tyle kilogramów cukru. Sposób przygotowania: 1)Porzeczkę umyć, osuszyć i wyłożyć na ściere... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnie z Polką na Kresach

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.