Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę

Rozpoczyna się czas fasolkę. Wszyscy,którzy uwielbiają fasolkę mogą cieszyć się nią na talerzu i w słoikach. Zapraszam do przechowania tej pyszności na zimę. Ja dostałam dwa kilogramy z przydomowego ogródka bez oprysków, tym bardziej się nią cieszę. SKŁADNIKI: 2 kg fasolki szparagowej ZALEWA: 2 l wody 2 łyżeczki soli kamiennej 2 łyżeczki cukru WYKONANIE: fasolkę obierz(obciąć końcówki), umyj, zagotuj w dużym garnku wodę, do gotującej się wody włóż fasolkę i obgotuj ją przez 5 minut, odcedź wodę i przelej fasol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.