Przepis na : obiad
Do tej pory dynia marynowana gościła u nas za sprawą Rodziny, więc nie myśleliśmy o samodzielnym robieniu zapasów. Zmieniło się to w tym roku, gdy zastanawialiśmy się, co jeszcze smacznego można wyczarować z tego jesiennego warzywa. Zdecydowaliśmy się na dynię marynowaną w wersji lekko słodkiej z wyczuwalnym cynamonem, bardzo dobrze pasującą do obiadu, aż postanowiliśmy dorobić jeszcze trochę słoików. Z miejscem na półkach było ciężko, ale zdołaliśmy wszystko pomieścić i jesteśmy gotowi na nadchodzące, bezdyniowe m... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...