Dżem jabłkowo-jeżynowy

Dżem jabłkowo-jeżynowy

Dżem jabłkowo-jeżynowy

Wybraliśmy się na papierówki i przy okazji zebraliśmy dużą miseczkę jeżyn. Szybko postanowiliśmy, że obu owoców użyjemy do zrobienia dżemu jabłkowo-jeżynowego . Podobnie jak w przypadku konfitury wiśniowej, zrezygnowaliśmy z użycia produktów żelujących i gotowaliśmy domowy dżem przez dwa dni. Jabłkowo-jeżynowy dżem jest jak za dawnych czasów, naturalnie gęsty, aromatyczny i apetycznie owocowy. Wręcz kusi, aby zanurzyć w nim łyżeczkę i zrobić sobie słodką bułeczkę. Składniki na dżem jabłkowo-jeżynowy 2,5 kg jabłe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.