W postaci dżemu truskawkowego zamknęliśmy w słoiczku pierwsze oznaki lata. Soczyste, słodkie i pachnące truskawki zostaną z nami na dłużej. Poszukiwanie owoców wartych zachowania zajęło nam troszkę czasu, ale wreszcie mamy 12 słoiczków dżemu truskawkowego, którym będziemy się cieszyć jesienią oraz zimą, smarując naleśniki oraz świeże bułeczki. Składniki na dżem truskawkowy 3 kg truskawek 1 kg cukru 3 dżemixy 3:1 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Truskawki obrać z szypułek, opłukać i p... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...