Domowy pasztet drobiowy z wątróbką – bez pieczenia , więc można by rzec, że raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej. Pasztet
Kulinarne PrzebojeMgliste poranki mają w sobie coś magicznego. Jest to jedyna szara rzeczywistość, którą uwielbiam :P Przepis ten jakiś czas temu zapodział mi się gdzieś w komputerze
My simple kitchenOwoce pigwy zawierają sporą ilość witaminy C i dlatego warto przygotować z niej zapas słoiczków na zimę. Dodana do herbaty nada jej przyjemny, lekko kwaskowaty smak
Smakołyki AsiMam za sobą cudowny weekend w Gdyni. Razem z dziewczynami pojechałyśmy nad morze, na konferencję organizowaną przez naszą firmę Perfect Coll. Było świetnie. Dwa dni wypełnione
W mojej kuchniWrzesień to chyba najbardziej intensywny miesiąc, jeśli chodzi o robienie przeze mnie zapasów na zimę. W tym roku zaczęłam już wcześniej, mając klęskę urodzaju w ogrodzie
Na moim stoleNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiSałatka ze smoczym owocem to kolejna propozycja śniadania na słodko. Zdarza się, że nie mamy chęci na śniadanie to alternatywą na takie dni właśnie może być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kiszone warzywa, można zrobić z różnych składników. Dziś prezentuję Wam przepis na moją najnowszą kiszonkę warzywną, z mieszanki trzech warzyw. Dwa lata temu zamieściłam na
Codziennik KuchennyUwielbiam marynowane grzyby. Te gotowe, kupowane, rzadko mi smakują, pozostaje zrobić chociaż parę słoików w domu. Niestety jestem skazana na grzyby z rynku. Ani nie lubię
Stare GaryJesienią możemy korzystać z darów, którymi obdarza nas natura. Takie dary to między innymi niewielkie owoce o zdrowotnych właściwościach nieco zapomnianej śliwy tarniny.
Przepisy KulinarneZanim przystąpiłam do zrobienia octu jabłkowego przeczytałam i obejrzałam sporo treści w internecie oraz w książce APTEKA NATURY Jadwigi Górnickiej. Zebrane Wiadomości wykorzystałam do zrobienia
AZgotuj!Bardzo lubimy buraczki do obiadu. Robię głównie do słoików bo jest z nimi trochę roboty a tak to na szybko otwieram słoik i buraczki do obiadu
Monia miesza i gotujeDo wykonania zakwasu zwykle używam mąki żytniej typu 720. Robiłam z mąki razowej typu 2000 ale według mnie jest trudniej a sam proces dłuższy. Mieszamy zawsze
AZgotuj!