Robiłam już kiełbasę słoikową,ale jak natrafiłam na ten przepis ostatnio-to musiałam wypróbować-wyszła całkiem inna niż słoikowa,inny smak,więcej pysznego smalczyku i może
Swojskie jedzonkoPopularna na całym świecie salsa pomidorowa. Szybka w przygotowaniu i naprawdę pyszna. Podana z nachosami lub chipsami będzie hitem każdego przyjęcia i imprezy w gronie
cool and minty06.11.2018 Wspaniały dodatek do mięs, może zastąpić z powodzeniem buraczki lub inne znane nam surówki z kategorii czerwonych:) Bardzo aromatyczna,smaczna . Gorącą możemy nałożyć do słoików
gotuj ze mnąKiszona kapusta z marchewką , najlepsza i najprostsza Uwielbiam kiszoną kapustę , zresztą jak wszyscy u nas w domu . Jest jednak jeden warunek , musi to być kapusta domowa
Ogrodnik w podróżyPyszne lekko słodko-pikantne ogórki po meksykańsku, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek, mięsa czy grilla. Jeśli lubicie ostrzejsze smaki polecam dodać trochę papryczek piri
CookYourselfJeśli macie nadmiar cukinii, zróbcie koniecznie ten przepis. Surówka, sałatka wychodzi przepyszna! Ja robiłam ją z podwójnej porcji i zastanawiam się czy czasem nie zrobić jeszcze
CookYourselfPostanowiłam w tym roku zrobić pierwszy raz przecier pomidorowy do słoików i zawekować również nasz ulubiony sos pomidorowy - boloński na zimę, żeby później wiecie - "siup do
CookYourselfWłaściwości lecznicze owoców pigwy. Miąższ pigwy zawiera spore ilości pektyn. Pektyny to rodzaj błonnika rozpuszczalnego w wodzie. W jelitach tworzy on rodzaj przyjaznej dla zdrowia galaretki
R'n'G KitchenDynia to świetny dodatek do mięsnych potraw. 🎃 1 kg obranej dyni 360 g cukru 750 ml wody 250 ml octu Po dwa goździki do każdego słoiczka
RAROSSAWczoraj, ot tak, przeszliśmy się po lesie i łupem stały się nasze kochane grzyby. Ostatnio wysyp tych grzybów, więc razem z Folwark podpowiemy Wam, jak można
R'n'G KitchenPaprykę , dowolna ilość, myjemy, oczyszczamy i kroimy na paski, podsuszamy w suszarce do warzyw przez kilkanaście godzin. Wyjmujemy z suszarki i nawlekamy na sznureczek a następnie
Gotowanie jest łatwePodgrzybki zamknięte w słoiku to świetny sposób, na przechowanie ich dłużej i cieszenie się ich smakiem. Dzisiaj przygotowałam je smażone w oleju, można je użyć do
Kulinarne Fantazje MarioliTę żurawinę pierwszy raz robiłam rok temu, na wesele Gwiazdeczki. Pamiętam, jak zastanawiałyśmy się, co przygotować na maleńkie upominki z podziękowaniem dla gości. Miało być oryginalnie
W mojej kuchniPostanowiłam zrobić pasztet tym razem z szynki, boczku i wątróbki ,oczywiście. Bardzo dobrze się smaruje i smakuje. Wiem co jem i radość że zrobiłam sama Wywaru
Kuchnia Pokoleń