przetwory - 15421 przepisów (strona:596/1029)

Róża ucierana z cukrem, czyli konfitura różana 163

Konfitura różana Konfitura z róży cukrowej to tradycyjny dodatek do ciast i deserów – idealne nadzienie do pączków z różą, wypełnienie do mazurków, dodatek do sernika wiedeńskiego

Gotujemy i jemy
Marynata octowa 146

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Gotujemy i jemy
Marynowane maślaki 168

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Gotujemy i jemy
Domowa jarzynka (mieszanka przypraw i warzyw) 148

Przepis na domową jarzynkę Składniki potrzebne do przygotowania domowej jarzynki: 100 g suszonych warzyw (przepis na suszone warzywa) 1 łyżka suszonej cebuli 1 łyżeczka suszonej natki

Gotujemy i jemy
Zimowa sałatka z zielonych pomidorów 161

Zimowa sałatka z zielonych pomidorów Składniki potrzebne do przygotowania zimowej sałatki z zielonych pomidorów 1 kg zielonych pomidorów (najlepiej z własnego ogrodu) 1 cebula Ok. 1

Gotujemy i jemy
Sok z aronii 134

Składniki na sok z aroniowy Owoce aronii 1 kg dojrzałych owoców aronii 2 niepełne szklanki cukru 1 szklanka wody 1 cytryna Owoce aronii umyć, rozgnieść i

Gotujemy i jemy
Marynowane rydze, czyli grzybki w zalewie octowej 150

Marynowane rydze to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania grzybów potrzebne są świeże, młode rydze

Gotujemy i jemy
Kiszone rydze 217

Kiszone rydze Kiszone rydze to prawdziwy przysmak polskiej kuchni. Choć dziś nieco zapomniany, na szczęście znów wraca do łask smakoszy. Do kiszenia trzeba wybrać rydze zdrowe

Gotujemy i jemy
Sok z winogron na zimę 152

Sok winogronowy Sok z winogron z powodzeniem można przygotować z winogron, które rosną na działce lub w ogrodzie. Przeważnie nie są to odmiany deserowe więc owoce

Gotujemy i jemy
Dżem z jeżyn ze skórką cytrynową i goździkami 133

Dżem z jeżyn. Sprawdzony przepis na dżem jeżynowy Dżem z jeżyn to smak dojrzałego lata zamknięty w słoiku. Ten słodki przysmak wzbogacony smakiem skórki cytrynowej i

Gotujemy i jemy
Sok z jeżyn 148

Domowy sok z jeżyn Jeżyny to cudowne, czarne owoc, które świetnie smakują jedzone prosto z krzaka, ale są także idealnym składnikiem do przygotowania dżemu, soku lub

Gotujemy i jemy
Galaretka winogronowa 168

Słoik winogronowej galaretki gotowy na zimę Winogrona to owoce, które można spożywać na wiele sposobów. Oczywiście pyszne są na surowo, można z nich zrobić wino lub

Gotujemy i jemy
Solony koperek na zimę 150

Solony koperek w słoiku Solony koperek w słoiku jest idealnym składnikiem na zupę koperkową lub sos. Oczywiście można kupić taki koperek w sklepie jednak wystarczy dosłownie

Gotujemy i jemy
Domowa kapusta kiszona w słoikach 156

Kapusta kiszona, jak wszystkie kiszonki, to naturalne źródło witamin, które zapewnią nam odporność i dobre samopoczucie w zimowych miesiącach. Jak się okazuje, przygotowanie domowej kiszonej kapusty

Gotujemy i jemy
Pomidory kiszone w jogurcie z koperkiem, dymką i czosnkiem. Przepis na zdrową kiszonkę 160

Kiszone pomidory - pomidory, jogurt, koperek, cebulka i czosnek oraz ostra papryka! Pomidory kiszone w jogurcie to moje internetowe odkrycie. Szukając informacji o kiszonkach natknęłam się na

Gotujemy i jemy

Proponowane wyszukiwania