Wczoraj, ot tak, przeszliśmy się po lesie i łupem stały się nasze kochane grzyby. Ostatnio wysyp tych grzybów, więc razem z Folwark podpowiemy Wam, jak można
R'n'G KitchenPaprykę , dowolna ilość, myjemy, oczyszczamy i kroimy na paski, podsuszamy w suszarce do warzyw przez kilkanaście godzin. Wyjmujemy z suszarki i nawlekamy na sznureczek a następnie
Gotowanie jest łatwePodgrzybki zamknięte w słoiku to świetny sposób, na przechowanie ich dłużej i cieszenie się ich smakiem. Dzisiaj przygotowałam je smażone w oleju, można je użyć do
Kulinarne Fantazje MarioliTę żurawinę pierwszy raz robiłam rok temu, na wesele Gwiazdeczki. Pamiętam, jak zastanawiałyśmy się, co przygotować na maleńkie upominki z podziękowaniem dla gości. Miało być oryginalnie
W mojej kuchniPostanowiłam zrobić pasztet tym razem z szynki, boczku i wątróbki ,oczywiście. Bardzo dobrze się smaruje i smakuje. Wiem co jem i radość że zrobiłam sama Wywaru
Kuchnia PokoleńSyrop imbirowy z nutą cynamonu. Rozgrzewający, idealny na zimne jesienne dni. Wspaniale smakuje z herbatą czy kawą. Możecie go również dodać do zwykłej wody, polać nim
Słodkie okruszkiKurczak pieczony w cydrze i puree z dyni pomysł na smaczny obiad Kurczak pieczony w cydrze i puree z dyni to łatwy do przygotowania i mało
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPolskie kiwi. Bardzo smaczne. Składniki 1 kg kiwi cukier żelujący cukier ewentualnie sok z cytryny Przygotowanie Kiwi umyłem, pozbawiłem szypułek i ogonków. Wsypałem do garnka o
R'n'G KitchenKompot z owoców aronii i jabłek można zrobić jeszcze o tej porze. Na pewno uda się Wam kupić aronie, bo w tym roku było jej
Proste PotrawyDomowy pasztet drobiowy z wątróbką – bez pieczenia , więc można by rzec, że raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej. Pasztet
Kulinarne PrzebojeMgliste poranki mają w sobie coś magicznego. Jest to jedyna szara rzeczywistość, którą uwielbiam :P Przepis ten jakiś czas temu zapodział mi się gdzieś w komputerze
My simple kitchenOwoce pigwy zawierają sporą ilość witaminy C i dlatego warto przygotować z niej zapas słoiczków na zimę. Dodana do herbaty nada jej przyjemny, lekko kwaskowaty smak
Smakołyki AsiMam za sobą cudowny weekend w Gdyni. Razem z dziewczynami pojechałyśmy nad morze, na konferencję organizowaną przez naszą firmę Perfect Coll. Było świetnie. Dwa dni wypełnione
W mojej kuchniWrzesień to chyba najbardziej intensywny miesiąc, jeśli chodzi o robienie przeze mnie zapasów na zimę. W tym roku zaczęłam już wcześniej, mając klęskę urodzaju w ogrodzie
Na moim stole