przetwory - 14998 przepisów (strona:601/1000)

PIERNIKOWE POWIDŁA ŚLIWKOWE 140

Fantastyczne powidła śliwkowe o smaku piernikowym, z dodatkiem czekolady gorzkiej oraz mlecznej. Tylko 4 składniki, bez dodawania cukru. Powidła mają słodko-kwaśny smak z mocno korzenną

Kuchnia MagdaLeny
Suszone śliwki 99

Suszarka do owoców, warzyw, grzybów i ziół to urządzenie, które powinno zagościć w kuchni każdego wielbiciela zdrowego żywienia. Czas wykonania: 1 

KuchniaWeDwoje.pl
Kiszona cukinia 153

Wszyscy znamy kiszoną kapustę i kiszone ogórki ale można też kisić inne warzywa. Jeszcze nie kisiłam nic innego poza tymi wymienionymi dlatego też zrobiłam kilka testów

Monia miesza i gotuje
Dżem rozgrzewający z gruszek i z imbirem 84

Składniki : 1,8 kg gruszek, u mnie twarde, lepsze byłyby bardziej dojrzałe 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki startego imbiru cukier wg uznania w zależności

Proste Potrawy
Czekośliwka 121

Powidła śliwkowe z dodatkiem czekolady i kakao są doskonałym dodatkiem do pieczywa, deserów, naleśników. Ja przyznam się, że uwielbiamy wyjadać ją prosto ze słoiczka ;) 2,5

Smakołyki Asi
Przepisy na jabłka i zaproszenie do KONKURSU 114

Przepisy na jabłka i zaproszenie do KONKURSU Jabłek w tym roku wszędzie pod dostatkiem. Jest ich pełno w każdym sadzie, jak i na straganach. Przepisy na

Kuchnia na wzgórzu
Sok z malin z sokownika 92

Sokownik jest urządzeniem za pomocą, którego w łatwy sposób można przygotować sok z malin. Tak przygotowany syrop pozwala zachować smak i

KuchniaWeDwoje.pl
Sok z jeżyn 163

Domowy sok z jeżyn Jeżyny to cudowne, czarne owoc, które świetnie smakują jedzone prosto z krzaka, ale są także idealnym składnikiem do przygotowania dżemu, soku lub

Korniszonki
gruszki w syropie 106

składniki: 1000 g gruszek 500 g cukru 1000 ml wody kilka goździków laska cynamonu sok z 1 cytryny wykonanie: Gruszki myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy

Domowy Smak Jedzenia
gruszki w syropie II 111

składniki: ok. 750 g gruszek 250 g cukru 600 ml wody 1 laska cynamonu 4 – 5 goździków sok z 1 cytryny wykonanie: Gruszki myjemy, obieramy

Domowy Smak Jedzenia
Mus z dyni 148

Sezon na dynię uważam na bardzo rozpoczęty. Został mi kawałek mojej wielkiej dyni i stąd pomysł na przerobienie go na mus, tak abym mogła spokojnie dodawać

Gotowanie z pasją
Ajvar (ajwar), bałkańska pasta warzywna 133

Mimo, że w kalendarzu mamy jeszcze jesień, a za oknem temperatury także ciągle letnie, to już powoli dni stają się coraz krótsze, noce coraz zimniejsze, a

Kulinarne przygody Gatity
Marynowane figi 101

20 dojrzałych twardych fig, 250 ml miodu wielokwiatowego, 500 ml wody, 150 ml octu balsamicznego (no i nie mam na myśli drogiego, leżakującego latami octu, ot

królestwo garów
Dżem z jeżyn ze skórką cytrynową i goździkami 127

Dżem z jeżyn. Sprawdzony przepis na dżem jeżynowy Dżem z jeżyn to smak dojrzałego lata zamknięty w słoiku. Ten słodki przysmak wzbogacony smakiem skórki cytrynowej i

Korniszonki