Przepisy na jabłka i zaproszenie do KONKURSU Jabłek w tym roku wszędzie pod dostatkiem. Jest ich pełno w każdym sadzie, jak i na straganach. Przepisy na
Kuchnia na wzgórzuSokownik jest urządzeniem za pomocą, którego w łatwy sposób można przygotować sok z malin. Tak przygotowany syrop pozwala zachować smak i
KuchniaWeDwoje.plDomowy sok z jeżyn Jeżyny to cudowne, czarne owoc, które świetnie smakują jedzone prosto z krzaka, ale są także idealnym składnikiem do przygotowania dżemu, soku lub
Korniszonkiskładniki: 1000 g gruszek 500 g cukru 1000 ml wody kilka goździków laska cynamonu sok z 1 cytryny wykonanie: Gruszki myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: ok. 750 g gruszek 250 g cukru 600 ml wody 1 laska cynamonu 4 – 5 goździków sok z 1 cytryny wykonanie: Gruszki myjemy, obieramy
Domowy Smak JedzeniaSezon na dynię uważam na bardzo rozpoczęty. Został mi kawałek mojej wielkiej dyni i stąd pomysł na przerobienie go na mus, tak abym mogła spokojnie dodawać
Gotowanie z pasjąMimo, że w kalendarzu mamy jeszcze jesień, a za oknem temperatury także ciągle letnie, to już powoli dni stają się coraz krótsze, noce coraz zimniejsze, a
Kulinarne przygody Gatity20 dojrzałych twardych fig, 250 ml miodu wielokwiatowego, 500 ml wody, 150 ml octu balsamicznego (no i nie mam na myśli drogiego, leżakującego latami octu, ot
królestwo garówDżem z jeżyn. Sprawdzony przepis na dżem jeżynowy Dżem z jeżyn to smak dojrzałego lata zamknięty w słoiku. Ten słodki przysmak wzbogacony smakiem skórki cytrynowej i
KorniszonkiTo nieprawdopodobne!!! Letnie, wakacyjne miesiące za nami. Nie pamiętam, a mam trochę lat za sobą, by lato było tak gorące, by urodzaj w sadach był taki
Gotuj Sam!Pod koniec sierpnia odwiedziliśmy wraz z koleżankami z grupy naszą profesorkę z języka niemieckiego Marysię. Nie spodziewałam się, że przygotuje nam wraz z mężem tak
Gotuj Sam!Domowe powidła ze śliwek węgierek. Najlepsze i najprostsze jednocześnie. Gęste i słodkie, choć smażone bez dodatku cukru. Sekretem ich skoncentrowanego smaku jest użycie bardzo dojrzałych
cool and mintyKochani, czas na zasłużony urlop. Wybywam na trzy tygodnie, odpocząć i zregenerować siły. Podczas mojej nieobecności, na blogu nadal pojawiać się będą wpisy kulinarne jak i
Kasia i jej kobiecy światPóki trwa sezon na pomidory i możemy kupić je dojrzałe na słońcu, warto to wykorzystać i zamknąć je w słoikach. Na pewno bedą lepsze od tych
królestwo garów