Morele w miodzie

Morele w miodzie

Morele w miodzie

Owoce często są suszone, ale o wiele smaczniejszą metodą zachowania ich po sezonie  jest zamknięcie ich w miodzie. Miód był używany jako środek konserwujący od tysięcy lat i nie ograniczał się do konserwowania owoców. miód już zastyga ,będzie super zimą Sk ładniki 1,5 -2 kg Moreli 2-2½  szklanki miodu płynnego- rozpuszczonego w kąpieli wodnej,u mnie rzepakowy 1- 1½ szklanki wody ½- 1  szkl.cukru opcjonalnie sok z limonki,lub cytryny opcjonalnie płatki dzikiej ró ży - zbierane nad morzem Wyko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.