Błyskawiczna papryka na zimę (bez pasteryzacji)

Błyskawiczna papryka na zimę (bez pasteryzacji)

Błyskawiczna papryka na zimę (bez pasteryzacji)

Błyskawiczna, bo jej przygotowanie trwa nie dłużej niż 45 minut. Ma też tę zaletę, że można regulować jej miękkość. Krócej gotować jeśli ktoś lubi jędrną a dłużej aby uzyskać miękką. Potrzebujemy na 10 słoiczków po 0,5 litra: 3kg oczyszczonej papryki: 3,5 litra wody 0,5 szkl octu 0,5 szkl cukru koper (same baldachy) 1 główka czosnku pieprz ziarnisty gorczyca ziele angielskie listek laurowy - po 1 na słoik pieprz ziarnisty oliwa Wykonanie:  Paprykę oczyściłam z pestek, umyłam i zostawiłam do obeschnięcia. &n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Co w garnkach piszczy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.