Klasyczne ogórki małosolne

Klasyczne ogórki małosolne

Klasyczne ogórki małosolne

Klasyczne ogórki małosolne Ogórki małosolne to zawsze pierwszy wyrób sezonu .. Każdy je zna i każdy potrafi zrobić , tak myślę . Oczywiście ile domów tyle patentów , ten jest mój . Od wieków robię je tak samo w niezmienny sposób i takie najbardziej smakują moim chłopakom . Moja babcia robiła nieco inaczej , ale cóż każde pokolenie coś modyfikuje , choćby nieznacznie Polecam , może komuś się przyda ten przepis .. składniki na duży 3 l słój : 2 kg ogórków gruntowych , średniej wielkości , prostych i jędrnych ( ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży

Warto przeczytać

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...