Klasyczne ogórki małosolne Ogórki małosolne to zawsze pierwszy wyrób sezonu .. Każdy je zna i każdy potrafi zrobić , tak myślę . Oczywiście ile domów tyle patentów , ten jest mój . Od wieków robię je tak samo w niezmienny sposób i takie najbardziej smakują moim chłopakom . Moja babcia robiła nieco inaczej , ale cóż każde pokolenie coś modyfikuje , choćby nieznacznie Polecam , może komuś się przyda ten przepis .. składniki na duży 3 l słój : 2 kg ogórków gruntowych , średniej wielkości , prostych i jędrnych ( ... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...