Owoce nasturcji w ziołowym oleju

Owoce nasturcji w ziołowym oleju

Owoce nasturcji w ziołowym oleju

Zastanawiałam się jak zachować smak tych owoców zamykając ich w słoiku i nie dodając octu. Cenię sobie bowiem ich naturalny smak. Postanowiłam więc ugotowane owoce zalać olejem, a dla podkreślenia smaku dodać tylko zioła. Dla mnie, bomba! Gorąco polecam 🙂👍 Składniki:  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.