Domowy sos pomidorowy

Domowy sos pomidorowy

Domowy sos pomidorowy

Lato i zbiór cudownie pachnących pomidorów....uwielbiam takie momenty. Obowiązkowo jak zerwę pomidora musze go powąchać..... no tak już mam. I aby zatrzymać te chwile pomidory, a dokładniej zrobiony z nich sos zamykam w słoikach i cieszę się nimi dobrych kilka miesięcy. Jest pyszny, delikatny, a dzięki przyprawom jest gotowy do użycia.   Składniki na 8 słoiczków o poj.0,300 ml ok. 3 kilogramy dojrzałych pomidorów 2-3 duże cebule 3 ząbki czosnku kilka gałązek świeżego lubczyku kilka gałązek świeżej bazy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pysznie & Pięknie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.