Suszarka do owoców, warzyw, grzybów i ziół to urządzenie, z pomocą którego możemy w łatwy sposób ususzyć nie tylko
KuchniaWeDwoje.plKoza. Księciu. Prosiak. Księżna. Jest i Pandzia. A nad wszystkim czuwa Rolnik. Jak widać, przezwiska rodzą się czasami już w piaskownicy... :D Od jakiegoś czasu
My simple kitchenPrzygotowane w domowym zaciszu, rewelacyjne w smaku, jędrne marynowane leśne grzybki są świetną zakąską oraz doskonałym dodatkiem do mięs czy wędlin. Składniki: 4kg świeżych podgrzybków Zalewa
Szalona Kuchnia EwelinyKiszonki to raj dla naszego układu pokarmowego i dlatego wszystko co daje się ukisić należy zamienić w kiszonkę. Śliwki do kiszenia nadają się znakomicie, jeśli macie
Moje Małe CzarowanieUwielbiam zbierać kurki, bo nie są robaczywe. Uwielbiam jeść te grzyby, bo są jędrne i nie ślimaczą się. Kurki, pieprznik jadalny , nazywane są złotem lasu i
Smaczna PyzaPrzecier pomidorowy słodki , a raczej konfitura z pomidorów . Przepis na podstawie „Włoskiej sztuki dobrego gotowania” Pellegrina Artusiego, sławnego XIX wiecznego gastronoma z Romanii. Artusi, jako pierwszy
królestwo garówKiszone pomidory - pomidory, jogurt, koperek, cebulka i czosnek oraz ostra papryka! Pomidory kiszone w jogurcie to moje internetowe odkrycie. Szukając informacji o kiszonkach natknęłam się na
KorniszonkiNigdy nie lubiłem, aby marnować jedzenia w kuchni – co owocuje licznymi eksperymentami. Nie zawsze kończą się one powodzeniem, ale na bloga
KuchniaWeDwoje.plSkładniki:gruszki (najlepsze są twarde, jeszcze nie całkiem dojrzałe)cukier (po 2 łyżki na każdy 0,5 l słoik)wodagoździki (po 1-2 na 0,5
Krokusowy DomPyszny dżem o egzotycznym smaku. Zaskoczycie nim swoich domowników. Ciekawe urozmaicenie porannego śniadania. Dżem a właściwie galaretka jest bardzo prosty w przygotowaniu. Warto naszykować kilka słoiczków
Krokusowy DomWłoszczyzna suszona nie tylko na zimę. Zawsze pod ręką i nie ma obawy, że zostanie kawałek marchewki, selera czy pietruszki. Według „Kuchni Polskiej” (pod redakcją Stanisława
królestwo garówKandyzowane rajskie jabłuszka chodziły już za mną od bardzo dawna. W zeszłym roku przetestowałam dwa sposoby przetwarzania i tym lepszym chciałabym się z Wami dzisiaj podzielić
Pieguskowa KuchniaDżem z pigwy to obowiązkowa pozycja w mojej kuchni w okresie jesienno – zimowym. Pigwa zawiera bowiem dużo witaminy C oraz wiele innych witamin, a także pierwiastki
Szalona Kuchnia EwelinySłoik winogronowej galaretki gotowy na zimę Winogrona to owoce, które można spożywać na wiele sposobów. Oczywiście pyszne są na surowo, można z nich zrobić wino lub
Korniszonki