przetwory - 14998 przepisów (strona:597/1000)

Suszone maliny i malinowy puder 104

Suszarka do owoców, warzyw, grzybów i ziół to urządzenie, z pomocą którego możemy w łatwy sposób ususzyć nie tylko

KuchniaWeDwoje.pl
Pigwa do herbaty 176

Koza. Księciu. Prosiak. Księżna.  Jest i Pandzia. A nad wszystkim czuwa Rolnik. Jak widać, przezwiska rodzą się czasami już w piaskownicy... :D Od jakiegoś czasu

My simple kitchen
Domowe marynowane podgrzybki 123

Przygotowane w domowym zaciszu, rewelacyjne w smaku, jędrne marynowane leśne grzybki są świetną zakąską oraz doskonałym dodatkiem do mięs czy wędlin. Składniki: 4kg świeżych podgrzybków Zalewa

Szalona Kuchnia Eweliny
Kiszone śliwki 87

Kiszonki to raj dla naszego układu pokarmowego i dlatego wszystko co daje się ukisić należy zamienić w kiszonkę. Śliwki do kiszenia nadają się znakomicie, jeśli macie

Moje Małe Czarowanie
Kurki marynowane w oleju na sposób włoski 179

Uwielbiam zbierać kurki, bo nie są robaczywe. Uwielbiam jeść te grzyby, bo są jędrne i nie ślimaczą się. Kurki, pieprznik jadalny , nazywane są złotem lasu i

Smaczna Pyza
Przecier pomidorowy słodki, konfitura z pomidorów 122

Przecier pomidorowy słodki , a raczej konfitura z pomidorów . Przepis na podstawie „Włoskiej sztuki dobrego gotowania” Pellegrina Artusiego, sławnego XIX wiecznego gastronoma z Romanii. Artusi, jako pierwszy

królestwo garów
Pomidory kiszone w jogurcie z koperkiem, dymką i czosnkiem 162

Kiszone pomidory - pomidory, jogurt, koperek, cebulka i czosnek oraz ostra papryka! Pomidory kiszone w jogurcie to moje internetowe odkrycie. Szukając informacji o kiszonkach natknęłam się na

Korniszonki
Dżem malinowy z odzysku 211

Nigdy nie lubiłem, aby marnować jedzenia w kuchni – co owocuje licznymi eksperymentami. Nie zawsze kończą się one powodzeniem, ale na bloga

KuchniaWeDwoje.pl
Gruszki w syropie 125

Składniki:gruszki (najlepsze są twarde, jeszcze nie całkiem dojrzałe)cukier (po 2 łyżki na każdy 0,5 l słoik)wodagoździki (po 1-2 na 0,5

Krokusowy Dom
Dżem arbuzowy 109

Pyszny dżem o egzotycznym smaku. Zaskoczycie nim swoich domowników. Ciekawe urozmaicenie porannego śniadania. Dżem a właściwie galaretka jest bardzo prosty w przygotowaniu. Warto naszykować kilka słoiczków

Krokusowy Dom
Włoszczyzna suszona 95

Włoszczyzna suszona nie tylko na zimę. Zawsze pod ręką i nie ma obawy, że zostanie kawałek marchewki, selera czy pietruszki. Według „Kuchni Polskiej” (pod redakcją Stanisława

królestwo garów
Kandyzowane rajskie jabłuszka 182

Kandyzowane rajskie jabłuszka chodziły już za mną od bardzo dawna. W zeszłym roku przetestowałam dwa sposoby przetwarzania i tym lepszym chciałabym się z Wami dzisiaj podzielić

Pieguskowa Kuchnia
Dżem z pigwy 107

Dżem z pigwy to obowiązkowa pozycja w mojej kuchni w okresie jesienno – zimowym. Pigwa zawiera bowiem dużo witaminy C oraz wiele innych witamin, a także pierwiastki

Szalona Kuchnia Eweliny
Galaretka winogronowa 162

Słoik winogronowej galaretki gotowy na zimę Winogrona to owoce, które można spożywać na wiele sposobów. Oczywiście pyszne są na surowo, można z nich zrobić wino lub

Korniszonki