Nalewka z wiśni wg. przedwojennej receptury

Nalewka z wiśni wg. przedwojennej receptury

Nalewka z wiśni wg. przedwojennej receptury

Przepis na tradycyjną nalewkę z wiśni wg receptury sprzed wojny Nalewki z letnich owoców to prawdziwy cud w kieliszku w czasie zimowych chłodów. Dobrze zrobiona nalewka ma łagodny, głęboki smak i pachnie latem, niezależnie od tego z jakich owoców została przygotowana. Nalewka z wiśni to prawdziwy klasyk wśród nalewek. Jest mnóstwo przepisów na ten wykwintny trunek. Podstawą sukcesu jest jednak zawsze najwyższej jakości alkohol (spirytus lub wódka w zależności od przepisu) oraz doskonałe, szlachetne owoce.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...