Błyskawiczna cebulka marynowana na zimno octem jabłkowym

Błyskawiczna cebulka marynowana na zimno octem jabłkowym

Błyskawiczna cebulka marynowana na zimno octem jabłkowym

Ta cebulka powstała zupełnie przypadkiem, kiedy szukałam sposobu na zagospodarowanie większej ilości cebuli i jednocześnie jakiejś nowej sałatki, która zaostrzy smak pomidorów i ogórków. Fantastycznie smakuje samodzielnie, jeśli ktoś lubi cebulę. Jest też dobrym dodatkiem do ogórków, pomidorów czy innych warzyw, a także do pizzy czy innych wytrawnych wypieków. Składniki: 250 g cebuli 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki octu jabłkowego 6% Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Zasypać cukrem, wymieszać i lekk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.