Dostałam trochę jabłek i zrobiłam z nich trochę musu jabłkowego, smaczny do zjedzenia od razu lub można zamknąć taki mus w słoiczkach i potem wykorzystać do ciast, naleśników itd. 1000 g jabłek 50 g cukru Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne.Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach lub pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, gotować mieszając co jakiś czas, gotować aż jabłka się rozgotują.Dodać cukier i gotować jeszcze ok 3-5 minut. [Do naczynia Thermomix dodać jabłka i miksować 15 s /obr.5 . Następnie gotować 10 m... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...