Maślaki z patelni

Maślaki z patelni

Maślaki z patelni

Jak zwykle prosto znaczy smacznie. Urodzaj grzybów w lesie w tym roku sprawia, że można marynować, kisić, smażyć i podawać je na różne sposoby. Młode, jędrne maślaki smażone na maśle idealnie smakują z domowych chlebem. Składniki: - 1 kg młodych maślaków - 2 duże cebule - 3 ząbki czosnku - 10 dag masła - sól 1. Grzyby dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Nóżki odkrawamy i wyrzucamy, zostawiamy tylko kapelusze i najlepiej smażymy je w całości. 2. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy cebulę pokrojona w kostk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...