Ostatnio w internecie, modne są ogórki w zalewie gyros. Postanowiłam wypróbować. Nie powiem, żeby mnie zachwyciły, ale... nie są złe. Zrobiłam jedna porcję z 2,5 kg. ogórków i tyle mi wystarczy. Nie będę robić, kolejnej porcji. Przepis zapisuję, bo może zrobię w przyszłym roku. Może ktoś jeszcze, zechce skorzystać z przepisu. Warto wypróbować i sprawdzić jak smakują. Składniki: 2,5 kg ogórków 4 cebule 4 marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki soli kamiennej 2 i 1/3 szklanki cukru 1 szklanka octu 1/3 szklanki ole... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...