Cukinia z papryką i cebulą na zimę

Cukinia z papryką i cebulą na zimę

Cukinia z papryką i cebulą na zimę

Przepis ten dostałam od siostry. Powiem szczerze, że zalewa w tym przepisie wydawała mi się początkowo kontrowersyjna. Nie dość, że kilogram cukru, to jeszcze zero wody! Ale postanowiłam zaryzykować i udało się! Jest naprawdę niezła👌 Składniki: -4 kg cukinii -1 kg cebuli -1,5 kg papryki czerwonej Cukinię i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Zalewa: -1,5 szklanki octu 10% -1 kg cukru -8 łyżeczek soli -4 łyżeczki musztardy (nie ostrej) -3 łyżeczki curry -1/2 łyżeczki pieprzu Zalewę zagotować. Dodać warzywa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.