Dżem jagodowy

Dżem jagodowy

Dżem jagodowy

Koszt jednego słoiczka mojego dżemu wyniósł o wiele więcej niż tego sklepowego, ale uwierzcie mi na słowo, watro było go zrobić. Wyszedł super pyszny, mega owocowy :) Zawsze możecie sami wypróbować... Składniki : 1 kg jagód dżemix - mieszanka żelująca 3:1 cukier 330 g Przygotowanie: Umyte jagody zasypałam dżemixem, wymieszałam i pozostawiłam na 15 min. Po tym czasie wsypałam cukier, wymieszałam, postawiłam garnek na gazie i całość zagotowałam Mieszałam ok. 2-3 min. do zaniknięcia białej piany Dżem jagodowy wla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.