Była dostawa wiejskich brzoskwiń od naszej kochanej rodzinki, zatem trzeba było je jakoś "zagospodarować". I tak powstała pyszna brzoskwiniowa konfitura. Składniki 2 kg brzoskwiń z własnego
R'n'G KitchenKilka dni temu na blogu ukazał się przepis jak za pomocą sokownika zrobić sok ze śliwek . Dziś zaprezentuję Wam jedną z propozycji
KuchniaWeDwoje.plKilka dni temu na blogu ukazał się przepis jak za pomocą sokownika zrobić sok ze śliwek. Dziś zaprezentuję Wam kolejną z moich
KuchniaWeDwoje.plDzisiaj kolejny przepis na wykorzystanie pozostałych śliwek po produkcji soku . Czas wykonania: 2-3 h Ilość porcji: 3 słoiki 330 ml
KuchniaWeDwoje.plW tym sezonie owoców jest dostatek, dziś na "tapetę" wzięłam gruszki. W jakimś czasopiśmie znalazłam przepis z którego skorzystałam i zrobiłam kilka słoiczków marynat. Zawsze
Proste PotrawyW tym roku miałam sporo rzodkiewki więc po raz pierwszy zrobiłam kiszoną. Zrobiłam ją w ten sam sposób jak kiszone ogórki . Kiszona rzodkiewka w smaku
Monia miesza i gotujeCzekośliwka czyli powidła z dodatkiem czekolady i/lub kakao przez wielu nazywana śliwkową nutellą. Do śliwek można dodać ulubioną czekoladę, ja dodałam gorzką. Cukru dodajemy wedle własnego
Monia miesza i gotujeŻurawina już zaczęła się pojawiać w sklepach. Warto zrobić sobie jej zapas na zimę gdyż jest składnikiem cennych witamin i ma działanie antybakteryjne. Ponadto pomaga zwalczyć
Smakołyki AsiSok z malin przygotowany w domu jest bardzo smaczny i zdrowy. W soku z malin znajduje się kwas salicylowy obecny w aspirynie, który działa napotnie i
Kulinarne Fantazje MarioliPapryka po chorwacku to przysmak, który podaje się jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin, pieczywa lub można użyć jako farsz. Papryka tak przygotowana jest ostra
Kulinarne Fantazje MarioliKiedyś, dawno, dawno temu... nie za górami i lasami, ale u nas w sklepach, były dostępne małe buraczki marynowane . Były one całe, małe, takie od ładnej
królestwo garów1 kg botwinki, łyżeczka kwasku cytrynowego, 1/2 łyżeczki soli, Botwinkę dokładnie umyć, odrzucić brzydkie liście. Buraki razem z liśćmi posiekać. Włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą
królestwo garówUwielbiam zimą wyjadać jabłuszka. Wracam do smaków lata. Tym razem jednak postanowiłam jabłuszka zmieszać z pachnącą maliną. Efekt? Wow i w smaku i kolorze. Polecam. Co
LatosiowydomNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosi