Dżem arbuzowy

Dżem arbuzowy

Dżem arbuzowy

Pyszny dżem o egzotycznym smaku. Zaskoczycie nim swoich domowników. Ciekawe urozmaicenie porannego śniadania. Dżem a właściwie galaretka jest bardzo prosty w przygotowaniu. Warto naszykować kilka słoiczków na zimę. Dżem z arbuza ma piękną szklistą barwę. .Najlepiej smakuje jako dodatek do gofrów i świeżego chleba. Składniki:2 kg miąższu z arbuza,0,5 kg cukru,cukier waniliowy,sok z 1 cytryny 2 czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krokusowy Dom

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.