Składniki 1l octu jabłkowego tu 15-20 gałązek bluszczu kurdybanek,lub 2-3 łyżki suszu Wykonanie Podgrzać ocet jabłkowy- własnej roboty najlepszy,- ale nie doprowadź
w mojej kuchniCukier z lilaka , popularnie zwanego bzem. Ma piękny zapach :) Niestety gotowy cukier nie jest biały, a suszone kwiatki też już nie są „takie” śliczne. Jednak mimo
królestwo garówW poprzednim wpisie podałam Wam przepis na smaczną karkówkę z grilla, ale jak powszechnie wiadomo, bez dodatku pysznych i aromatycznych sosów, grillowane mięso nie smakuje tak
Kuchnia w czekoladzieKupiłam książkę "Tylko kiszonki". Na początek wybrałam przepis z białą rzodkwią daikon i z imbirem. 2 duże rzodkwie daikon 4 plasterki imbiru pół litra przegotowanej
AZgotuj!Miodek majowy to syrop z mniszka lekarskiego, który robiłem po raz pierwszy w zeszłym sezonie. Miodek znakomicie nadaje się do
KuchniaWeDwoje.plW poprzednim wpisie pokazałam Wam jak łatwo zrobić w domu jogurt naturalny. A teraz przyszedł czas na wersję... malinową 😋 Do owsianki, granoli, pampucha czy tak po
Kraina Miodem PłynącaSałatka z kurczakiem, ananasem i selerem konserwowym to bardzo szybkie i proste w przygotowaniu danie. Tak naprawdę najwięcej czasu zajmie Wam przygotowanie i podsmażenie kurczaka bo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowy jogurt naturalny przygotowywany tylko z 2 składników- mleka oraz niewielkiej ilości jogurtu. Świeży, smaczny i zdrowy, bez dodatku zagęstników czy mleka w proszku! Przygotuj wieczorem
Kraina Miodem PłynącaKonfitura z aronii Zapraszam wszystkich posiadaczy tego wspaniałego, pełnego witamin owocu do zrobienia szybkiej konfitury. Jest to proporcja do zrobienia jednego słoiczka. Składniki: 300 g
Wino Francja KuchniaSos pomidorowy do pizzy Pizza jest częstym daniem w moim domu, dlatego przygotowywanie sosu pomidorowego do niej jest przyjemne i niezmienne. Jeżeli jest to pora letnia
Wino Francja KuchniaZrobiłam ten boczek inaczej jak zwykle. Wyszedł pyszny. Zwykle piekę, tym razem ugotowałam. Zaskoczył nas pysznym smakiem. Polecam. Skórę z boczku dokładnie oczyścić ostrym noże. Opalić
Kuchnia PokoleńOgórki małosolne Ogórki małosolne to mój kolejny ulubiony smak lata, choć w dzieciństwie za nim nie przepadałam. Idealnie pasują do sałatki, na kanapki, do obiadu
Gotuj Się Kto MożeCzekoladowe powidła śliwkowe Uwielbiam powidła śliwkowe, a szczególnie te z dodatkiem czekolady. Ich smak przypomina mi galaretkę w czekoladzie. Używam ich jako dodatku
Gotuj Się Kto MożeOgórki w zalewie z miodem i chili Sezon ogórkowy ma się już ku końcowi, więc najwyższy czas na ogórki w zalewie z miodem i
Gotuj Się Kto MożeRatatouille do słoików Za oknem mróz, śnieg i zawierucha a ja wyjmuję na obiad słoik pachnącego słoneczna Prowansją ratatouille, do tego bagietka i
Gotuj Się Kto Może