Ogórki małosolne Ogórki małosolne to mój kolejny ulubiony smak lata, choć w dzieciństwie za nim nie przepadałam. Idealnie pasują do sałatki, na kanapki, do obiadu
Gotuj Się Kto MożeCzekoladowe powidła śliwkowe Uwielbiam powidła śliwkowe, a szczególnie te z dodatkiem czekolady. Ich smak przypomina mi galaretkę w czekoladzie. Używam ich jako dodatku
Gotuj Się Kto MożeOgórki w zalewie z miodem i chili Sezon ogórkowy ma się już ku końcowi, więc najwyższy czas na ogórki w zalewie z miodem i
Gotuj Się Kto MożeRatatouille do słoików Za oknem mróz, śnieg i zawierucha a ja wyjmuję na obiad słoik pachnącego słoneczna Prowansją ratatouille, do tego bagietka i
Gotuj Się Kto MożeLato pomału się kończy więc nadchodzi czas aby zamykać w słoikach trochę lata. Zapraszam Was dziś na marmoladę z mniszka lekarskiego. Mniszka tzw mlecze można zbierać
Kuchnia w oparachPewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia
Kuchnia w oparachPomału spiżarnia zapełnia się słoikami w których znajdziemy trochę lata. Dziś zapraszam na konfiturę z porzeczkami 1 kg czarnej porzeczki 400 g cukru trzcinowego sok z
Kuchnia w oparachBuraczki jak dotąd smakowały wszystkim, którzy mieli okazje je spróbować Robiłam je pierwszy raz ale idealnie udało mi się dobrać proporcje Składniki: 4
Kuchenne inspiracje SylwiiTa konfitura jest moim faworytem wśród dodatków do wielkanocnych pasztetów, ale nie tylko. To niebanalny dodatek, który świetnie podkreśla i wzbogaca smak pieczonych mięs, wędlin, serów
Smakowity Blog KulinarnyDoskonały dodatek do jajek na twardo,wędlin,pasztetów i dań mięsnych. Na Wielkanoc z dodatkiem czerwonego wina. Składniki: 1kg buraków czerwonych 1/2 szklanki czerwonego
Niespełnione zdolności kulinarneWielkanoc zbliża się wielkimi krokami... A nie ma świąt bez prawdziwego, domowego żurku z jajkami, białą kiełbasą i boczkiem. Wielki Poniedziałek to idealny moment, aby nastawić
Kuchnia MagdaLenyPasztet? Nic bardziej prostszego i smaczniejszego. Tym bardziej, że wiemy co w nim znajduje się. Idealny na kanapki. Jeśli chcemy zrobić więcej, to do słoików i
R'n'G KitchenDzisiaj polecam pyszną domowa wędlinkę, świetnie pasującą na nadchodzące Święta Wielkanocne. Prasowanka z karczku z posmakiem startego chrzanu i galaretką, po prostu pycha. Musicie koniecznie zrobić
Gosia gotujePo raz kolejny, i na pewno nie ostatni, zachęcam Was do kiszenia w warunkach domowych . Kiszenie kapusty czy innych warzyw to nic trudnego i można kisić
Smaczna PyzaWyborny i smaczny dżemik dla dzieci na delikatne śniadanie. Składniki: 1 kg kiwi 1 cytryna 350 gram cukru żelującego 3:1 Wykonanie: Owoce kiwi obrać, zmiksować
Tradycyjna Kuchnia