4 kg ogórków – najlepiej śremskich, 4 – 5 łyżek soli (najlepiej soli niejodowanej), 250 ml octu 6%*, 0,5 kg cebuli (u mnie cebula cukrowa), 12 ząbków czosnku, 10 łyżek cukru, 2 łyżeczki świeżo zmielonej gorczycy, Ogórki umyć, osuszyć, pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Dokładnie wymieszać z solą i odstawić na pół godziny. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Ogórki odcisnąć, płyn z ogórków wylać. Dodać do nich cebulę, czosnek, gorczycę, ocet i cukier. Wymieszać. Ogór... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...