POWIDŁA ŚLIWKOWO - ORZECHOWE

POWIDŁA ŚLIWKOWO - ORZECHOWE

POWIDŁA ŚLIWKOWO - ORZECHOWE

   Powracam do Was po dłuższej przerwie,która była mi bardzo potrzebna.    Od trzech tygodni przerabiam śliwki i końca nie widać. Głównie robię zwykłe powidła,których ciągle za mało. Dziś jednak polecam Wam małą odmianę - powidła z orzechami i kakao. Składniki: 2 1/2 kg śliwek  wegierek 1/2 kg cukru ( nawet mniej )  cukier waniliowy  20 dag orzechów włoskich mielonych  15- 20 dag kakao Umyte i wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa. Dodać cukier ( ilość wg własnych ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.